Ewa Chodakowska proponuje tę pastę w formie kolacji, jako hummus do warzywnych pałeczek.
Warzywne pałeczki do chrupania z pastą:
• 2 marchewki pokrojone w słupki,
• 5 cm kawałek świeżego ogórka pokrojone w słupki,
• 1 łodyga selera naciowego.
A czego potrzebujemy na samą pastę?
SKŁADNIKI:
• 2 łyżki soku z cytryny,
• 1 zgnieciony ząbek czosnku,
• szczypta soli,
• 1 łyżka oleju rzepakowego.
• 200g ciecierzycy ugotowanej lub z puszki,
WYKONANIE:
Odsączoną ciecierzycę miksujemy dokładnie ze wszystkimi składnikami za pomocą robota kuchennego lub blendera, do momentu aż konsystencja będzie przypominała gęsty twarożek. Jeśli będzie za gęsta dodać więcej soku z cytryny.
SMACZNEGO! :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz